Celebrul interlop mexican Joaquín "El Chapo" Guzmán a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Liderul interlop mexican Joaquín "El Chapo" Guzmán a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viaţă de către o instanţă din Statele Unite, potrivit BBC.

4670 afișări
Imaginea articolului Celebrul interlop mexican Joaquín "El Chapo" Guzmán a fost condamnat la închisoare pe viaţă

BREAKING Celebrul interlop mexican Joaquín "El Chapo" Guzmán a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Pe lângă pedeapsa de închisoare pe viaţă, instanţa l-a condamnat la încă 30 de ani de închisoare.

În luna februarie, Guzmán, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit vinovat de participarea la activităţi infracţionale în formă organizată, conspiraţie pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri, trafic internaţional de cocaină, heroină, marijuana şi alte droguri, precum şi folosirea armelor de foc.

De asemenea, instanţa a decis că acesta va trebui să plătească 12,6 miliarde de dolari.

În timpul audierilor de miercuri, el a declarat că în timpul detenţiei a fost supus „torturii psihologice, emoţionale şi mentale 24 de ore pe zi”. „Statele Unite nu sunt superioare altor ţări corupte”, a mai spus acesta.

După aflarea sentinţei, Joaquin "El Chapo" Guzman a declarat că „nu s-a făcut dreptate” în cazul său.

Celebrul interlop mexican a fost rearestat în ianuarie 2016, după ce evadase dintr-un penitenciar mexican printr-un tunel. Acesta a fost extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017.

El este fostul lider al cartelului Sinaloa, despre care oficialii americani susţin că este cel mai mare furnizor de droguri pe piaţa din Statele Unite.

Cel mai probabil, ”El Chapo” va fi încarcerat în penitenciarul de maximă siguranţă „Supermax” din Florence, Colorado.

Taguri:
el chapo,
condamnare,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici