Manfred Weber a fost desemnat candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Manfred Weber a fost desemnat liderul listei Partidului Popular European (PPE) în scrutinul europarlamentar din 2019 şi candidat pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, informează presa germană.

962 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber a fost desemnat candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

BREAKING | Manfred Weber a fost desemnat candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Manfred Weber, în prezent lider al grupului politic PPE din Parlamentul European, a obţinut 79% din voturi în scrutinul intern desfăşurat la reuniunea formaţiunii, desfăşurată în Helsinki. Pe locul doi s-a clasat fostul premier finlandez Alexander Stubb, informează publicaţia germană Die Zeit.

În cazul în care Partidul Popular European va câştiga scrutinul europarlamentar din 2019, Manfred Weber, în vârstă de 46 de ani, vicepreşedinte al formaţiunii germane Uniunea Creştin-Socială (CSU, centru-dreapta), poate deveni preşedinte al Comisiei Europene.

Conform proiecţiilor, Partidul Popular European are şanse să câştige scrutinul europarlamentar programat în mai 2019.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici