Atac în Washington DC. O maşină a intrat în doi poliţişti la Capitoliu/ UPDATE: Un ofiţer a murit

  • Incident de securitate la Capitoliu, în centrul oraşului Washington
  • Doi agenţi de poliţie au fost răniţi după ce au fost loviţi cu un vehicul
2442 afișări
Imaginea articolului Atac în Washington DC. O maşină a intrat în doi poliţişti la Capitoliu/ UPDATE: Un ofiţer a murit

BREAKING NEWS. Alertă de securitate în Washington DC. O maşină a intrat în doi poliţişti la Capitoliu. Sursa foto: Twitter

UPDATE Alerta de securitate de la Capitoliu s-a încheiat

Alerta de securitate instituită din cauza atacului produs în apropiere de Capitoliu a luat sfârşit, anunţă autorităţile americane, conform CNN.

"Alerta privind riscuri externe de securitate instituită la Capitoliu a luat sfârşit", a comunicat Poliţia Capitoliului.

Un agent de poliţie a fost ucis, iar altul a fost rănit în urma unui atac produs la Capitoliu.

Un individ a lovit cu un autoturism, vineri după-amiază, doi agenţi de poliţie, la un punct de control situat în apropierea Capitoliului. Autorul atacului a coborât din vehicul şi a atacat cu un cuţit, înainte de a fi împuşcat. Agresorul a murit în drum spre spital.

Preşedintele Joseph Biden este "la curent" cu incidentul de la Capitoliu, a comunicat Casa Albă.

"Atacul nu pare a avea legătură cu terorismul. Dar, în mod evident, vom continua să investigăm pentru a afla dacă există vreo legătură", a declarat Robert Contee, directorul interimar al Poliţiei din Washington D.C.

UPDATE Un polişist a decedat

Unul dintre ofiţerii de poliţie răniţi a decedat.

UPDATE Atacatorul ar fi murit

Individul care a lovit cu un vehicul agenţi de poliţie, în incidentul produs la Capitoliu, a murit în urma rănilor suferite prin împuşcare, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de agenţia Associated Press.

Individul era în stare critică după ce fusese împuşcat de poliţie şi a decedat în drum spre spital, au declarat sursele citate.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului, dar, potrivit informaţiilor preliminare, individul nu face parte din niciun grup terorist internaţional.

Ştire iniţială

Doi agenţi de poliţie au fost răniţi, vineri după-amiază, după ce au fost loviţi cu un vehicul, într-un incident produs la Capitoliu, iar autorităţile anunţă că un suspect a fost reţinut.

Din cauza incidentului de securitate, clădirea Capitoliului a fost închisă temporar, afirmă surse citate de postul NBC News.

Conform unor surse citate de CNN, în apropierea sediului Congresului SUA au fost auzite focuri de armă, fiind vorba probabil de eforturile autorităţilor pentru imobilizarea agresorului.

"Poliţia Capitoliului răspunde la punctul de acces de nord, din zona Bulevardului Constituţiei; există informaţii că un individ a lovit cu un vehicul doi agenţi de poliţie", a comunicat Poliţia Capitoliului.

Şoferul vehiculului a fost imobilizat şi reţinut. "Ambii agenţi de poliţie au fost răniţi. Cei doi agenţi şi suspectul au fost transportaţi la spitale", a precizat Poliţia Capitoliului.

Capitoliul a fost scena unor violenţe grave pe 6 ianuarie când suporterii fostului preşedinte Donald Trump au luat cu asalt clădirea. Cinci persoane au decedat în urma violenţelor care au făcut înconjurul lumii. De atunci un număr mare de membri ai gărzii naţionale sunt prezenţi în zona Capitoliului.

În curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici