BREAKING NEWS: Proteste violente în Bulgaria faţă de certificatul COVID-19. Manifestanţii au atacat Parlamentul

Mii de manifestanţi au protestat, miercuri, în faţa Parlamentului Bulgariei, faţă de restricţiile antiepidemice şi utilizarea certificatelor COVID-19, înregistrându-se confruntări cu forţele de ordine.

2806 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS: Proteste violente în Bulgaria faţă de certificatul COVID-19. Manifestanţii au atacat Parlamentul

FOTO Twitter

Aproape 10.000 de persoane au participat la protestul organizat în centrul oraşului Sofia de formaţiunea de extremă-dreapta Vazrajdane (Renaşterea), informează site-ul Novinite.com.
 
Protestatarii se opun utilizării certificatelor Covid-19 pentru accesul în instituţii. Grupuri de manifestanţi au încercat să pătrundă în sediul Parlamentului Bulgariei, înregistrându-se confruntări cu agenţii forţelor de ordine. Numeroase persoane au fost rănite.
 
Un protestatar care avea asupra sa un pistol cu aer comprimat a fost reţinut.
 
Ministerul bulgar de Interne a anunţat că patru agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în operaţiunea de dispersare a protestatarilor.
 
Conform site-ului 24Chasa.bg, în cursul violenţelor, unii protestatari au trecut de cordonul forţelor de ordine şi au ajuns la intrarea principală în Parlament, fără însă a reuşi să intre în instituţie.
 
Mai multe persane au fost reţinute. După protestul de la Parlament, manifestanţii s-au deplasat la sediul Ministerului Sănătăţii, situat în apropiere. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici