Un autocar cu românce, angajate în domeniul agricol, s-a răsturnat în Germania. Şase persoane sunt în stare gravă/ MAE: Opt români răniţi în accident au fost externaţi

49 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după ce un autocar s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei. Pasagerii autocarului sunt în principal cetăţeni români, afirmă surse citate de presa germană. UPDATE: MAE a anunţat că opt români răniţi în accidentul din Germania au fost externaţi după ce au primit îngrijiri.

7700 afișări
Imaginea articolului Un autocar cu românce, angajate în domeniul agricol, s-a răsturnat în Germania. Şase persoane sunt în stare gravă/ MAE: Opt români răniţi în accident au fost externaţi

BREAKING: Români răniţi în Germania într-un accident în care un AUTOCAR s-a răsturnat. UPDATE: În vehicul erau angajate românce în domeniul agricol (Sursa: Tag24)

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe precizează că aproximativ 40 dintre cei 49 de pasageri ai autocarului care s-a răsturnat în regiunea germană Bohmte-Leckermühle sunt cetăţeni români, opt dintre aceştia fiind externaţi după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu.

”Până la acest moment, conform informaţiilor furnizate de instituţiile medicale germane, 8 persoane de cetăţenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu. Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 persoane, din care aproximativ 40 cetăţeni români”, transmite MAE

Ambasada României la Berlin păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în condiţiile în care procedura de identificare a victimelor de către autorităţile locale germane este în curs de desfăşurare.

”Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 3021239555, +49 30 21239514, +49 3021239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680”, precizează sursa citată.

Un autocar s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei. Conform unor surse oficiale, în autocar erau angajate românce în domeniul agricol, relatează Tag24.d


Conform unor surse oficiale, în autocar erau angajate românce în domeniul agricol.

Accidentul a avut loc miercuri la prânz pe Drumul naţional B65, în zona Osnabrück, la nord de oraşul german Dortmund.

Şoferul unui autocar a pierdut controlul asupra vehiculului, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni.

Şase răniţi sunt în stare gravă.

Printre victimele accidentului rutier produs în regiunea germană Bohmte-Leckermühle se află, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, şi cetăţeni români, confirmă MAE.

”Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în cursul zilei de 23 august 2017, în regiunea Bohmte-Leckermühle, Republica Federală Germania. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică română de la autorităţile locale germane, printre aceştia se află şi cetăţeni români”, precizează MAE.

MAE mai precizează că operaţiunile de identificare sunt în desfăşurare, însă ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Cetăţenii români au la dispoziţie linii telefonice de urgenţă.

”Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680”, se mai arată în comunicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici