Vicepreşedinte al Comisiei Europene: Situaţia justiţiei din România afectează investiţiile şi dezvoltarea economică

Problemele care afectează principiile statului de drept în România, Polonia şi Ungaria au impact negativ asupra investiţiilor şi dezvoltării economice, afirmă Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar UE pentru Locuri de muncă, Investiţii, Creştere economică şi Concurenţă.

2906 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte al Comisiei Europene: Situaţia justiţiei din România afectează investiţiile şi dezvoltarea economică

Comisar UE: Situaţia justiţiei din România afectează investiţiile şi dezvoltarea economică

"Cine investeşte, să spunem, 100 de milioane de euro într-o activitate de producţie vrea să ştie de ce drepturi beneficiază dacă se întâmplă ceva", a declarat Jyrki Katainen.

Evoluţiile din ţări precum Polonia, Ungaria şi România sunt o "otravă" pentru climatul de investiţii, a atras atenţia oficialul european, citat de agenţiile de presă APA şi DPA şi de site-ul de ştiri TT.com.

Uniunea Europeană a criticat dur Ungaria şi Polonia pentru reforme adoptate în domeniul justiţiei. În cazul României, Comisia Europeană a avertizat recent, în raportul elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), că adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate în ultimii ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici