BREXIT - Camera Comunelor a decis să analizeze petiţia privind un nou referendum. Decizia va fi a Guvernului

Camera Comunelor a decis să organizeze o dezbatere pe tema petiţiei privind organizarea unui nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE, dar o eventuală decizie va fi în resortul Guvernului de la Londra, informează Sky News.

17405 afișări
Imaginea articolului BREXIT - Camera Comunelor a decis să analizeze petiţia privind un nou referendum. Decizia va fi a Guvernului

BREXIT - Camera Comunelor a decis să analizeze petiţia privind un nou referendum. Decizia va fi a Guvernului

Dezbaterea urmează să aibă loc pe 5 septembrie, în contextul în care peste patru milioane de britanici au solicitat organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană.

"Comisia pentru Petiţii a decis că, dat fiind numărul mare de semnături, această iniţiativă trebuie să facă obiectul unei dezbateri în Camera Comunelor", conform unui comunicat oficial.

"Comisia pentru Petiţii vrea să transmită foarte clar că, prin programarea acestei dezbateri, nu se susţine în mod automat convocarea unui nou referendum. Dezbaterea le va permite deputaţilor să prezinte punctele de vedere din circumscripţiile pe care le reprezintă. La finalul dezbaterii, un membru al Guvernului va răspunde întrebărilor formulate", precizează instituţia.

Theresa May, care va fi instalată miercuri în funcţia de premier, a semnalat că nu va organiza un nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici