BREXIT | Cetăţenii britanici trebuie să decidă următorii paşi dacă Parlamentul votează împotriva lui Boris Johnson

Primul ministru Boris Johnson a fost clar, în cazul în care parlamentarii decid să voteze împotriva Guvernului său, marţi, atunci cetăţenii britanici vor trebui să decidă cine va negocia cu Uniunea Europeană în urma unor alegeri, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia, potrivit Reuters.

1516 afișări
Imaginea articolului BREXIT | Cetăţenii britanici trebuie să decidă următorii paşi dacă Parlamentul votează împotriva lui Boris Johnson

BREXIT | Cetăţenii britanici trebuie să decidă următorii paşi dacă Parlamentul votează împotriva lui Boris Johnson

"Premierul a fost foarte clar ... dacă parlamentarii vor vota în această seară pentru a arunca la gunoi poziţia de negociere a Marii Britanii, pentru a preda puterea opoziţiei, că următorul pas logic pentru acest prim-ministru este ceva ce nu doreşte... alegeri", a anunţat purtătorul său de cuvânt.

"Atunci cetăţenii britanici pot decide cine merge la Bruxelles pentru a lua această decizie", a precizat, repetând că, dacă parlamaentarii conservatori vor vota împotriva guvernului sau se vor abţine, atunci vor fi expulzaţi din grupul partidului din Parlament.

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marţi majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

 

 

Taguri:
m britanie,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici