BREXIT: Organizarea unui al doilea referendum ar putea fi singura opţiune pentru Marea Britanie. Anunţul lui David Cameron

Organizarea unui al doilea referendum privind statutul de membru al Marii Britanii în Uniunea Europeană ar putea fi singurul lucru care ar rezolva impasul din discuţiile referitoare la Brexit, a declarat vineri fostul premier David Cameron, relatează site-ul Politico.eu.

6482 afișări
Imaginea articolului BREXIT: Organizarea unui al doilea referendum ar putea fi singura opţiune pentru Marea Britanie. Anunţul lui David Cameron

BREXIT: Organizarea unui al doilea referendum. singura opţiune pentru Marea Britanie. Anunţul lui David Cameron

Într-un interviu publicat vineri de The Times, Cameron a afirmat că producerea unui Brexit fără acord ar fi "un rezultat negativ" şi nu ar trebui luat în considerare. De asemenea, organizarea unui al doilea vot public ar trebui să fie o opţiune, a adăugat acesta.

"Nu spun că unul dintre aceste scenarii se va produce, sau nu. Spun doar că nu poţi să elimini o opţiune în momentul de faţă, deoarece trebuie găsită o modalitate pentru a depăşi acest impas. Sunt de părere că există anumite lucruri care nu ar trebui făcute pentru a depăşi acest impas. Consider că prorogarea Parlamentului este un lucru rău", a declarat fostul premier.

Cameron i-a criticat pe Boris Johnson şi pe Michael Gove că au schimbat taberele în timpul campaniei de referendum.

Actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

 

Taguri:
m.britanie,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici