BREXIT: Theresa May vrea renegocierea statutului Irlandei de Nord/ Londra confirmă amânarea votului parlamentar pe tema Acordului

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea să se deplaseze la Bruxelles pentru renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze, afirmă un membru al Guvernului de la Londra, citat de site-ul agenţiei Reuters.

3120 afișări
Imaginea articolului BREXIT: Theresa May vrea renegocierea statutului Irlandei de Nord/ Londra confirmă amânarea votului parlamentar pe tema Acordului

Theresa May vrea renegocierea statutului Irlandei de Nord din Acordul Brexit

"Theresa May a ascultat opiniile colegilor şi se va deplasa la Bruxelles pentru a discuta despre garanţiile frontierei nord-irlandeze", a declarat Nadhim Zahawi, secretar de stat în Ministerul britanic al Educaţiei.

Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru evitarea introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Theresa May confirmă amânarea votului parlamentar pe tema Acordului Brexit

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a confirmat luni după-amiază decizia de amânare a votului parlamentar pe tema Acordului Brexit, precizând că va merge la Bruxelles pentru noi discuţii cu liderii Uniunii Europene.

Propunerea privind frontiera nord-irlandeză "nu le oferă la suficienţi colegi garanţiile de care au nevoie", a declarat Theresa May în Camera Comunelor.

"Camera Comunelor se confruntă cu o întrebare fundamentală: Vrea într-adevăr să producă Brexit? Va trebui să ne întrebăm dacă putem face un compromis", a afirmat Theresa May, citată de postul Sky News.

Referindu-se la organizarea unui nou referendum, Theresa May a apreciat că acest lucru "riscă să dividă ţara din nou".

Premierul Marii Britanii a precizat că va încerca să discute din nou cu lideri ai Uniunii Europene despre statutul special al provinciei britanice Irlanda de Nord, deşi Comisia Europeană a semnalat că Acordul Brexit nu va fi renegociat.

De asemenea, Theresa May le-a spus deputaţilor britanici că menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală comunitară presupune acceptarea libertăţii de circulaţie a persoanelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici