Britanicii, mai preocupaţi de situaţia economică decât de terorism sau imigraţie - sondaj

Britanicii se arată mai preocupaţi în legătură cu situaţia economică decât de terorism sau imigraţie, potrivit datelor unui sondaj publicat marţi, care indică faptul că populaţia este tot mai îngrijorată de efectele deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, relatează Reuters online.

425 afișări
Imaginea articolului Britanicii, mai preocupaţi de situaţia economică decât de terorism sau imigraţie - sondaj

Britanicii, mai preocupaţi de situaţia economică decât de terorism sau imigraţie - sondaj (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

Sondajul efectuat de firma de cercetare Nielsen a relevat faptul că 28 dintre britanici consideră economia drept una din cele mai importante două preocupări la finalul anului 2016, cu 12% peste nivelul consemnat în urmă cu un an.

Pe de altă parte, 20% dintre respondenţi au indicat terorismul sau imigraţia drept una din principalele preocupări, în scădere cu 12%, respectiv 2% faţă de nivelul consemnat la finalul anului 2015.

"Odată cu iniţierea procesului de planificare economică şi politică pentru Brexit, posibilitatea ca Marea Britanie să piardă unele locuri de muncă a provocat temeri în rândul consumatorilor", a declarat Steve Smith, director în cadrul Nielsen UK and Ireland.

În luna ianuarie, un sondaj publicat de compania ORB arăta că în ceea ce priveşte negocierile cu UE, controlul asupra imigraţiei era mai importantă pentru britanici decât liber schimbul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici