„Britanicii se comportau ca nişte idioţi. Nu aveau vreun plan”. Declaraţii din culisele negocierilor de Brexit, făcute de un înalt oficial UE

Frans Timmermans, prim vicepreşedinte al Comisiei Europene, a ridiculizat eforturile oficialilor britanici de a negocia ieşirea Marii Britanii din UE, afirmând despre aceştia ca nu aveau niciun plan şi "alergau ca nişte idioţi", informează publicaţia Politico.

3990 afișări
Imaginea articolului „Britanicii se comportau ca nişte idioţi. Nu aveau vreun plan”. Declaraţii din culisele negocierilor de Brexit, făcute de un înalt oficial UE

„Britanicii se comportau ca nişte idioţi la negocierile Brexit. Nu aveau niciun plan”. Declaraţii de culise făcute de Frans Timmermans

Într-un interviu care urmează să fie difuzat joi după-amiază de BBC, oficialul european l-a menţionat în mod special pe David Davis, fost ministru pentru Brexit, pe care l-a criticat pentru faptul că acesta a venit rareori la Bruxelles pentru a participa la negocieri.

Timmermans a declarat că, înainte de startul negocierilor, oficialii UE se aşteptau ca britanici, care aveau reputaţia unei administraţii civile foarte eficiente, să fie "excepţionali" în abordarea negocierilor pe tema Brexit.

"Apoi, prima dată când l-am văzut pe David Davis făcând declaraţii publice şi am văzut că nu vine (la Bruxelles), nu negociază, comportându-se grandoman în alte părţi, m-am gândit: «Dumnezeule, nu au niciun plan, nu au niciun plan!»", a adăugat oficialul UE.

"Sincer, a fost chiar şocant, pentru că daunele dacă nu ai un plan - ştii, vedem - timpul se scurge şi nu ai un plan, eşti precum caporalul Jones «Nu vă panicaţi, nu vă panicaţi» alergând ca nişte idioţi", a afirmat Timmermans.

Caporalul Jones este un personaj în vârstă din serialul de comedie "Dad’s Army" al cărui laitmotiv era "Nu te panica!", deşi în mod clar era panicat.

"Marea Britanie a negociat cu UE în mod intens în ultimii trei ani pentru a obţine cel mai acord pentru cetăţeni şi afacerile noastre", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Taguri:
ue,
brexit,
m.britanie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici