British Petroleum a reuşit să sigileze puţul de petrol din Golful Mexic

Operaţiunea "Static Kill", destinată colmatării definitive a puţului de petrol care a produs mareea neagră din Golful Mexic, şi-a atins "obiectivul urmărit", a anunţat miecuri grupul petrolier britanic British Petroleum (BP).

30 afișări
Imaginea articolului British Petroleum a reuşit să sigileze puţul de petrol din Golful Mexic

British Petroleum a reuşit să sigileze puţul de petrol din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Presiunea din puţ este, în prezent, contracarată de presiunea hidrostatică a fluidului injectat, acesta fiind obiectivul urmărit de operaţiunea Static Kill", a anunţat grupul, într-un comunicat.

Procedeul "Static Kill" constă în injectarea de fluid de foraj pentru a închide puţul de petrol.

Acest succes are loc după 106 zile de la explozia urmată de scufundarea platformei petroliere Deepwater Horizon, la sfârşitul lui aprilie, care a provocat cea mai importantă maree neagră din Statele Unite.

Aproximativ 4,9 milioane de barili de ţiţei, adică aproximativ 780 de milioane de litri, s-au scurs din puţ, punând în pericol bogatul ecosistem al celor cinci state americane de coastă, de la Golful Mexic, şi ameninţând economia locală.

British Petroleum precizează că inginerii au injectat fluidul într-o operaţiune de opt ore, până la stabilizarea presiunii.

"Puţul este sub supraveghere, potrivit procedurii, pentru a ne asigura că presiunea rămâne stabilă", a anunţat grupul.

"Noi injectări de fluid vor fi necesare sau nu, în funcţie de rezultatele observate în timpul monitorizării", a adăugat acesta.

Cooperarea cu amiralul Thad Allen, însărcinat de administraţia americană să coordoneze lupta împotriva mareei negre, va continua "în vederea stabilirii următoarei etape, în care vom hotărî dacă vom injecta ciment în puţ, pe aceeaşi cale", a mai anunţat grupul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici