Bruxelles duce lipsă de spaţii verzi. Locuitorii oraşului cer regelui deschiderea Parcului Laeken

  • Bruxelles este cunoscut pentru lipsa spaţiilor verzi
  • Doar familia regală are acces la Parcul Laeken din Bruxelles
  • Peste 100 de ani de izolare au transformat parcul într-un ecosistem fragil
214 afișări
Imaginea articolului Bruxelles duce lipsă de spaţii verzi. Locuitorii oraşului cer regelui deschiderea Parcului Laeken

Nevoia de aer curat şi frica de coronavirus i-a împins pe belgieni să-i  ceară regelui  deschiderea parcului palatului regal. Mai ales că mulţi dintre ei nu au curte pentru a sta la aer, iar Bruxelles este cunoscut pentru lipsa spaţiilor verzi.

Doar familia regală are acces la Parcul Laeken.

Acum, unii politicieni locali au decis că este cel mai bun moment ca cetăţenii să se poată plimba prin rezervaţie.

”Problema pentru mine este că avem acel domeniu verde al familiei regale, care este foarte vast şi mare, şi avem o mulţime de oameni care trăiesc în cea mai dificilă situaţie social-economică. În case mici, fără grădini”, a declarat Khadija Zamouri, membru al parlamentului regional de la Bruxelles.

”Oamenii au într-adevăr nevoie de spaţii publice pentru a se relaxa, pentru a respira aer curat, pentru a se juca, pentru a se întâlni, chiar şi cu distanţa necesară”, este de părere Hilde Sabbe, membru al parlamentului regional de la Bruxelles. 

Deşi îşi doresc să se plimbe prin grădinile palatului regal, unii locuitori ai oraşului înţeleg de ce acest lucru le este interzis. Peste 100 de ani de izolare au transformat parcul într-un ecosistem fragil.

”Ar fi frumos dacă am putea avea mai mult spaţiu pentru a ne putea plimba şi noi, şi pe animalele noastre. Ştiu că de cealaltă parte a zidului există multă floră şi faună care trebuie protejate”, povesteşte un locuitor al oraşului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici