Budapesta dublează veniturile suplimentare oferite membrilor clerului maghiar din străinătate

Ungaria urmează să dubleze veniturile suplimentare pe care le oferă clerului din bisericile maghiare din Transilvania, Transcarpatia, Voievodina şi Slovacia, începând de anul viitor, a anunţat duminică secretarul de stat Miklos Soltesz la Radna, în România.

194 afișări
Imaginea articolului Budapesta dublează veniturile suplimentare oferite membrilor clerului maghiar din străinătate

Budapesta dublează veniturile suplimentare oferite membrilor clerului maghiar din străinătate (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Anvelopa va creşte de la 210 milioane forinţi (680.000 de euro) la 420 de milioane de forinţi, a declarat Soltesz cu ocazia reconsacrării bisericii catolice şi mănăstirii franciscane de la Radna, în judeţul Arad.

"Membrii clerului care servesc în diverse biserici (în străinătate) fac multe pentru păstrarea identităţii maghiare, pe lângă păstrarea credinţei, iar asta face parte din politica noastră naţională", a subliniat reprezentantul Guvernului de la Budapesta.

El a notat că, pe lângă veniturile suplimentare, statul ungar a contribuit cu peste 620 de milioane de forinţi (peste două milioane de euro) la conservarea şi renovarea bisericilor din Transilvania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici