Bulgaria avertizează privind întârzieri la graniţa cu România, în urma intensificării controalelor

Ministerul bulgar de Interne avertizează vineri persoanele care vor să traverseze frontiera cu România să se aştepte la întârzieri, după ce autorităţile de la Bucureşti au intensificat controalele la graniţe, relatează The Sofia Globe în ediţia electronică.

307 afișări
Imaginea articolului Bulgaria avertizează privind întârzieri la graniţa cu România, în urma intensificării controalelor

Bulgaria avertizează privind întârzieri la graniţa cu România, în urma intensificării controalelor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Ieri la prânz, România a introdus controale 100% asupra persoanelor şi vehiculelor care tranzitează prin punctele de trecere a frontierelor", a informat Ministerul bulgar de Interne, adăugând că toţi călătorii vor fi înregistraţi în sistemul de informaţii al României.

Din cauza procesării minuţioase a documentelor, se preconizează că tranzitarea punctelor de trecere a frontierei va fi lentă, a precizat ministerul.

Sute de autoturisme au stat în coloană, în noaptea de joi spre vineri, la ieşirea din România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, situat pe autostrada A1, autorităţile afirmând că au loc controale amănunţite. Unii şoferi au afirmat că au stat trei ore în coloană pentru a intra în Ungaria şi că documentele le-au fost scanate după verificarea acestora.

Vineri dimineaţă, Poliţia de Frontieră Arad a transmis un comunicat prin care arată că "în această perioadă, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale".

Conform comunicatului, "măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe".

"Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la graniţa cu statele vecine se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră", mai arată comunicatul.

Autorităţile susţin că au dispus măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi civilizat, fiind suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor. De asemenea, au fost deschise mai multe artere de control din punctele de frontieră.

"Poliţia de Frontieră va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competenţă, respectiv va continua cooperarea inter-instituţională la nivel european şi un schimb operativ şi eficient de date şi informaţii la nivel naţional pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere", se mai arată în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici