Bulgaria înregistrează al 13-lea deces provocat de gripa A H1N1

Ministerul Sănătăţii din Bulgaria a anunţat cel de-al treisprezecelea deces provocat de gripa A H1N1, informează site-ul Novinite.com.

27 afișări
Imaginea articolului Bulgaria înregistrează al 13-lea deces provocat de gripa A H1N1

Bulgaria înregistrează al 13-lea deces provocat de gripa A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministerului, o femeie în vârstă de 36 de ani infectată cu acest virus a decedat în oraşul Burgas după ce fusese internată în spital cu 20 de zile înainte pentru a fi tratată de pneumonie.

Medicii au încercat să-i salveze viaţa, folosind cele mai noi dotări, dar eforturile au fost zadarnice. Înainte de a muri, femeia, care era însărcinată, îşi pierduse copilul.

Acesta a fost cel de-al treisprezecelea deces din cauza gripei porcine în Bulgaria, primul survenind la începutul lui octombrie.

Între timp, vacanţa şcolară din cauza gripei A H1N1 va continua în şcolile din Dobrici, Dimitrovgrad, Ruse şi Silistra. Până miercuri, şcolile vor fi închise şi în oraşul şi regiunea Burgas.

Şcolile din oraşul şi regiunea Varna îşi redeschid porţile, dar alerta de pandemie de gripă decretată în zonă nu a fost anulată.

Restricţiile, care vor rămâne în vigoare până la 20 noiembrie, vizează planificarea internărilor în spital şi a activităţilor chirurgicale, urmând a fi aplicate şi în cazul celor care vin în vizită la pacienţii din spitale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici