Bulgaria insistă să participe la sistemul american antirachetă

Bulgaria doreşte să participe la sistemul american antirachetă în Europa, o participare care este în interesul ţării, a declarat Ministerul bulgar al Afacerilor Externe, citat de cotidianul Sofia Echo în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Bulgaria insistă să participe la sistemul american antirachetă

Bulgaria insistă să participe la sistemul american antirachetă

Ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov, a declarat pentru Dnevnik că Bulgaria, împreună cu vecinii săi, Grecia, Turcia şi România, se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene.

El a declarat că Bulgaria ar trebui să ia parte în mod activ la discuţiile care vor avea loc la viitoarea reuniune a miniştrilor Afacerilor Externe din cadrul ţărilor NATO, la Tallin, în Estonia, în perioada 22-23 aprilie, dar şi la pregătirea summitului care va fi organizat în capitala portugheză, Lisabona, către sfârşitul lui 2010, în legătură cu integrarea sistemului american antirachetă în Europa în sistemul strategic de apărare.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, Vesela Şerneva, a declarat la 13 aprilie, într-o conferinţă, că atunci când parametrii scutului antirachetă vor fi cunoscuţi, Bulgaria va solicita să facă parte din acest sistem.

Forma acestei participări va depinde de amplasarea sistemului american antirachetă şi de elementele pe care Bulgaria ar putea să le găzduiască pe teritoriul său.

Şerneva mai subliniat că Bulgaria a susţinut cu fermitate construirea unui sistem european de securitate şi apărare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici