Bulgaria mobilizează armata pentru a opri răspândirea coronavirusului

  • Parlamentul bulgar a decis mobilizarea Armatei pentru a împiedica creşterea numărului de infecţii cu coronavirus
  • Militarii bulgari vor putea folosi forţa atunci când va fi absolut necesar
  • Decizia a fost criticată de unii parlamentari din opoziţie
2740 afișări
Imaginea articolului Bulgaria mobilizează armata pentru a opri răspândirea coronavirusului

Sursa foto: Profimedia

Parlamentul Bulgariei a decis vineri să mobilizeze Armata pentru implementarea măsurilor destinate combaterii răspândirii coronavirusului, informează Reuters. Militarii vor avea permisiunea de a folosi forţa dacă acest lucru va fi absolut necesar.

Forţele armate vor fi mobilizate pentru a asista autorităţile civile în controlarea situaţiei din ţară şi vor avea dreptul, printre altele, să oprească autovehiculele în trafic în cazul în care pasagerii acestora încalcă dispoziţiile autorităţilor.

Deşi iniţiatorii proiectului susţin că măsura a fost luată pentru a combate răspândirea coronavirusului, decizia nu a fost acceptată de toţi parlamentarii.

„Un virus nu poate fi învins cu mitraliera”, a declarat Krum Zarkiv, din Partidul Socialist, aflat în opoziţie, care susţine că măsura este nejustificată.

Bulgaria a anunţat vineri 129 de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus, dintre care trei decese. Autorităţile de la Sofia au decretat stare de urgenţă şi au închis şcolile, restaurantele şi barurile din ţară şi au interzis călătoriile în scop turistic până pe 13 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici