Bulgaria: O expoziţie despre războiul din Ucraina a fost vandalizată la Sofia

O expoziţie de fotografii din timpul războiului din Ucraina au fost vandalizate la Sofia, a declarat pentru Radio Europa Liberă Bulgaria directorul "Fotofabrika", Emmy Barouh.

1039 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: O expoziţie despre războiul din Ucraina a fost vandalizată la Sofia

Foto: Radio Free Europe

Pe unele dintre imaginile cu persoane distruse şi rănite este pictată cu spray alb litera Z, pe care Rusia o foloseşte ca simbol al invaziei sale, arată Novinite.

Fotografiile sunt expuse pe bulevardul Vasil Levski din Sofia de către Fundaţia "Fotofabrika". Ele fac parte dintr-o manifestare care are loc pentru al nouălea an consecutiv la Sofia.

Expoziţia se intitulează "Ucraina: Arhivele unei crime" şi cuprinde fotografii realizate de Reuters.

"Echipa noastră a observat litera Z pe imagini vineri dimineaţa târziu", a declarat Emmy Barouh. Fundaţia a depus o plângere la departamentul de poliţie responsabil.

Semnul Z este inscripţionat pe 4 dintre cele 30 de fotografii din expoziţie, iar descrierile altor fotografii au fost şi ele deteriorate,

Semnul Z acoperă, de asemenea, textul introductiv al expoziţiei, care aminteşte că Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022 şi că, potrivit UNICEF, de atunci, în fiecare secundă, un copil ucrainean a devenit refugiat.

"Fotofabrika" organizează anual expoziţii foto în aer liber. Până în prezent, fundaţia a mai avut o singură expoziţie care a fost vandalizată - una care prezintă suferinţa refugiaţilor, în 2015.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici