Bulgaria, România şi Cehia au suspendat importul de forţă de muncă din Coreea de Nord

Bulgaria, România şi Cehia au suspendat, luni, importul de forţă de muncă din Coreea de Nord, după ce autorităţile de la Phenian au fost acuzate că reţin banii câştigaţi de către cetăţeni peste hotare, a anunţat Ambasada Bulgariei în Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

4453 afișări
Imaginea articolului Bulgaria, România şi Cehia au suspendat importul de forţă de muncă din Coreea de Nord

Bulgaria, România şi Cehia au suspendat importul de forţă de muncă din Coreea de Nord

"Bulgaria, Cehia şi România au stabilit un precedent prin încetarea importurilor de forţă de muncă, după analizarea condiţiilor la care sunt supuşi lucrătorii nord-coreeni de peste hotare. Suspendarea acţiunii de primire a muncitorilor nord-coreeni de către aceste trei ţări est-europene este un exemplu prin care statele iau măsuri în mod activ împotriva extorcărilor", se arată într-un comunicat al ambasadei.

Exporturile de forţă de muncă sunt considerate o sursă importantă de venit pentru Coreea de Nord. Pe de altă parte, regimul de la Phenian este acuzat de sclavie modernă, din pricina condiţiilor dure de muncă în ţară şi a extorcării aplicate asupra persoanelor care lucrează în străinătate.

Aproximativ 50.000-60.000 de nord-coreeni sunt angajaţi în străinătate, în special în industria minieră, forestieră, textilă şi în construcţii. Coreea de Nord ar primi în fiecare an peste 100 de milioane de dolari ca venituri ale cetăţenilor din străinătate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici