Bulgaria şi-a ÎNCHIS frontiera cu Turcia, anunţă procurorul-şef Ţaţarov

Bulgaria şi-a închis duminică aglomeratul punct de trecere de la frontiera cu Turcia, iar 14 funcţionari vamali au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni anticorupţie, a anunţat procurorul-şef Sotir Ţaţarov, relatează AFP în pagina electronică.

33923 afișări
Imaginea articolului Bulgaria şi-a ÎNCHIS frontiera cu Turcia, anunţă procurorul-şef Ţaţarov

Bulgaria şi-a ÎNCHIS frontiera cu Turcia, anunţă procurorul-şef Ţaţarov (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Toţi agenţii vamali din tura de (duminică) dimineaţa, care controlează intrările în Bulgaria prin (postul de frontieră) Kapitan Andreevo, au fost reţinuţi în cadrul unei anchete împotriva contrabandei", a declarat Ţaţarov pentru postul public de radio BNR.

"Ne cerem scuze călătorilor" pentru închiderea frontierei, a declarat el, adăugând că traficul dinspre Bulgaria spre Turcia nu a fost întrerupt.

Kapitan Andreevo este cel mai mare şi cel mai aglomerat post de frontieră din Balcani şi totodată un important punct de trecere pe ruta dintre Europa şi Orientul Mijlociu.

Potrivit BNR, o coloană ce atingea 12 kilometri lungime de camioane, care aşteptau să intre pe teritoriul bulgar, s-a format de partea turcă a frontierei.

Agenţia bulgară pentru securitatea statului (DANS) a efectuat aproximativ 100 de percheziţii în cinci oraşe din apropierea frontierei, a precizat Ţaţarov, fără să ofere alte detalii despre scopul acestei operaţiuni.

Potrivit postului de radio, ancheta vizează o importantă reţea de contrabandă cu ţigarete.

Bulgaria, prin poziţia sa la frontiera externă a Uniunii Europene (UE), reprezintă un punct major pe ruta traficanţilor de bunuri şi persoane.

Migranţi sunt, de asemenea, depistaţi atât la Kapitan Andreevo, cât şi în alte posturi de frontieră bulgare, prin care încearcă să intre în Europa, ascunşi la bordul unor camioane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici