Bulgarii din Marea Britanie nu sunt cerşetori, afirmă şeful diplomaţiei de la Sofia

Bulgarii care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie nu au venit în această ţară pentru a obţine avantaje nemeritate, ci mai degrabă reprezintă o valoare adaugată, a declarat ministrul bulgar de externe, Kristian Vighenin.

121 afișări
Imaginea articolului Bulgarii din Marea Britanie nu sunt cerşetori, afirmă şeful diplomaţiei de la Sofia

Bulgarii din Marea Britanie nu sunt cerşetori, afirmă şeful diplomaţiei de la Sofia (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Bulgarii din Marea Britanie nu sunt cerşetori. Ei nu abuzează de sistemul social, ci contribuie la acesta mult mai mult decât primesc", a afirmat ministrul Vigenin într-un interviu pentru postul bTV, preluat de Novinite.com.

Şeful diplomaţiei de la Sofia a subliniat că cei mai mulţi dintre cetăţenii bulgari aflaţi în Marea Britanie au calificări profesionale înalte, iar alţii lucrează în sectoare pe care cetăţenii britanici le evită, însă au la rândul lor o contribuţie importantă la economia ţării. "Cea mai mare problemă pentru Bulgaria este că aceste persoane nu contribuie la economia bulgară", a afirmat ministrul Vighenin.

Începând din 1 ianuarie 2014, Marea Britanie va liberaliza piaţa muncii pentru cetăţenii din Bulgaria şi România, în conformitate cu legislaţia UE. Guvernul de la Londra a anunţat însă recent măsuri restrictive privind ajutoarele sociale pentru imigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici