Bulgarii protestează pentru că nu au fost redeschise restaurantele

  • Bulgarii protestează pentru redeschiderea restaurantelor
  • Hotelurile şi restaurantele hoteliere funcţionează, însă cele din exterior nu
  • Au fost închişi la 5.000 de cazuri pe zi, acum la 500 nu fost încă redeschise restaurantele
1070 afișări
Imaginea articolului Bulgarii protestează pentru că nu au fost redeschise restaurantele

Comercianţii cu amănuntul şi proprietarii de cafenele, baruri şi restaurante şi personalul lor flutură steaguri şi pancarte în timp ce participă la un protest împotriva restricţiilor din cauza pandemiei coronavirusului (Covid-19) din Sofia la 27 ianuarie 2021/ Profimedia

Sute de proprietari de restaurante şi angajaţi din toată Bulgaria s-au adunat miercuri în centrul oraşului Sofia pentru a protesta restricţiile impuse de guvern asupra afacerilor lor. Mitingul supranumit „Marşul spre libertate” a blocat o stradă principală care separă parlamentul de clădirea guvernului.

Yordan Atanassov este proprietarul unui bar din Bulgaria. Spune că hotelurile şi restaurantele din acestea sunt deschise, însă cele din exterior nu. Doreste să îşi exercite dreptul la muncă.

„Protestăm pentru că sunt două luni de când am fost închişi. Am închis la 5.000 de bolnavi, acum sunt 500 de bolnavi pe zi în toată ţara şi nu există nicio schimbare. Hotelurile şi restaurantele din hoteluri nu sunt considerate periculoase şi sunt deschise, dar cele din afara sunt periculoase.

Vrem să avem o clarificare, să vedem un fel de plan pe care îl urmează guvernul şi să ştim când ni se va permite să deschidem pentru a lucra normal. Vrem să exercităm dreptul nostru de a lucra. Nu am primit nicio subvenţie de ajutor pentru pandemie şi nici personalul nostru nu a primit bani de la guvern, lucru care a fost promis în octombrie”, spune Yordan Atanassov, proprietarul unui bar.

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat săptămâna aceasta că va relaxa unele restricţii impuse de pandemie, dar restaurantele nu vor fi deschise în interior în ciuda scăderii numărului de cazuri de Covid.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici