Bursucii au dat peste cap circulaţia trenurilor din Olanda

Bursucii care au săpat numeroase tuneluri pe sub calea ferată din Olanda au afectat traficul feroviar. Pentru a face reparaţii, oamenii au fost nevoiţi să oprească circulaţia unor trenuri sau să introducă restricţii de viteză.

1289 afișări
Imaginea articolului Bursucii au dat peste cap circulaţia trenurilor din Olanda

FOTO Twitter

Trenurile din nordul şi din sudul Olandei au fost afectate, unele servicii fiind oprite timp de cel puţin o săptămână. De asemenea, linia dintre Den Bosch şi Boxtel a fost închisă marţi, după ce mamiferele au săpat sub şine. Oficialii au declarat că nu ştiu cât timp va continua problema, deoarece bursucii sunt o specie protejată.

John Voppen, şeful ProRail, compania care întreţine reţeaua feroviară olandeză, a declarat că este a doua oară într-o săptămână când serviciile au fost oprite din cauza activităţii bursucilor. El a spus că problema ar putea ţine mult deoarece oamenii au nevoie de permisiunea autorităţilor pentru a muta animalele sau pentru a le perturba habitatul.

O inspecţie din ultimele zile a arătat că bursucii săpa mult mai des în zona terasamentului, ceea ce înseamnă că şinele s-ar putea prăbuşi, punând în pericol siguranţa traficului feroviar.

Ruta Den Bosch-Boxtel-Eindhoven este o legătură importantă care leagă nordul şi sudul, iar trenurile de pasageri şi de marfă vor fi afectate cel puţin până săptămâna viitoare

La începutul acestei luni, bursucii au săpat şi sub liniile de cale ferată de lângă Molkwerum, în provincia Friesland, ceea ce a făcut ca serviciile de pe acea linie să fie suspendate până în aprilie.

În zonele afectate, lucrătorii feroviari intenţionează să construiască grămezi de nisip astfel încât bursucii să aibă unde să sape tuneluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bursuci,
trenuri,
olanda

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici