Câinele asistentei din Texas infectată cu virusul Ebola nu va fi eutanasiat, ci supravegheat medical

Câinele asistentei din Texas care a contractat în Statele Unite virusul Ebola după ce a îngrijit un pacient liberian, între timp decedat, nu va fi eutanasiat, au anunţat, luni, autorităţile americane, relatează AFP.

107 afișări
Imaginea articolului Câinele asistentei din Texas infectată cu virusul Ebola nu va fi eutanasiat, ci supravegheat medical

Câinele asistentei din Texas infectată cu virusul Ebola nu va fi eutanasiat, ci supravegheat medical (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Asistenta din Texas deţine un câine şi dorim să ne asigurăm că vom găsi o soluţie potrivită" pentru această situaţie, a declarat medicul David Lakey, directorul serviciului de sănătate din Texas. "Depunem eforturi pentru a găsi un loc potrivit pentru îngrijirea câinelui, unde să-l putem supraveghea medical", a adăugat el.

De asemenea, primarul din Dallas, Mike Rawlings, a declarat pentru cotidianul USA Today că animalul nu va fi eutanasiat. "Câinele este foarte important pentru pacientă şi dorim să fie în siguranţă", a afirmat el.

Declaraţiile autorităţilor americane intervin în condiţiile în care Excalibur, câinele asistentei din Spania infectată cu virusul Ebola, a fost eutanasiat, în urma deciziei autorităţilor. Câinele prezenta "riscul de a transmite boala la om", au explicat autorităţile din Madrid.

Eutanasierea câinelui a provocat manifestaţii ale organizaţiilor pentru apărarea animalelor în capitala Spaniei, iar o petiţie semnată de 375.000 de persoane a cerut ca animalul să fie izolat şi nu ucis.

Potrivit experţilor, câinii pot fi purtători ai virusului Ebola, deşi nu există dovezi cu privire la potenţialul risc de contaminare a oamenilor.

Virusul Ebola a provocat peste 4.000 de morţi de la începutul anului din cele aproximativ 7.400 de cazuri înregistrate în şapte ţări, în special în Liberia, Sierra Leone şi Guineea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici