Căldură mare în Ungaria: Temperaturile pot depăşi 36 de grade Celsius

Autorităţile de la Budapesta au avertizat vineri dimineaţă că Ungaria se va confrunta, până luni seară, cu un val de căldură, cu temperaturi care pot depăşi în unele cazuri 36 de grade Celsius.

347 afișări
Imaginea articolului Căldură mare în Ungaria: Temperaturile pot depăşi 36 de grade Celsius

Căldură mare în Ungaria: Temperaturile pot depăşi 36 de grade Celsius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Temperatura medie va depăşi nivelul de 25-27 de grade normal pentru această perioadă", a declarat Judit Paller, directorul serviciului sanitar naţional ANTSZ, recomandând populaţiei să nu se expună la radiaţii solare între orele 11.00 şi 15.00, în perioada vineri - luni.

Temperaturile vor fi mai ridicate în sudul Ungariei, a adăugat Paller, precizând că există riscul unei creşteri a numărului deceselor şi îmbolnăvirilor.

Ea a recomandat şi evitarea plimbărilor şi a excursiilor pe malul lacurilor, afirmând că temperatura apei în lacul Balaton este de numai 23 de grade.

Temperaturile ridicate urmează după o perioadă răcoroasă, cu temperaturi în cursul nopţii cu puţin peste 10 grade.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici