Călugări budişti din Thailanda, criticaţi după ce au fost filmaţi într-un avion privat - VIDEO

Consiliul Budist din Thailanda a anunţat luni o acţiune amplă de monitorizare a călugărilor din toată lumea cu privire la orice comportament inadecvat, în urma reclamaţiilor provocate de un videoclip care arată călugări budişti într-un avion privat.

13297 afișări
Imaginea articolului Călugări budişti din Thailanda, criticaţi după ce au fost filmaţi într-un avion privat - VIDEO

Călugări budişti din Thailanda, criticaţi după ce au fost filmaţi într-un avion privat

Videoclipul publicat recent pe YouTube arată mai mulţi călugări budişti în interiorul unui avion privat, dintre care unul poartă ochelari de soare în stil aviator, o geantă de voiaj de firmă şi o pereche de căşti wireless.

Directorul-general al Biroului Budismului din Thailanda, Nopparat Benjawatananun, a spus că el a văzut videoclipul mai devreme în acest an şi că îi avertizase deja pe călugării de la o mănăstire din nord-estul ţării să nu mai repete acest comportament exagerat, scrie The Telegraph.

Ţara cu cea mai mare populaţie budistă din lume, Thailanda a încercat să continue doctrina lui Buddha, veche de 2.600 de ani, printr-o serie de mijloace, inclusiv interzicerea vânzării de alcool în timpul sărbătorilor religioase. Dar astfel de eforturi sunt anulate, uneori, de înşişi călugării budişti.

Anul trecut, aproximativ 300 din cei 61.416 călugări şi novici budişti din Thailanda au fost mustraţi, în multe cazuri chiar retraşi din mănăstire, din cauza faptelor care trădează un comportament neadecvat: consumul de alcool, acte sexuale cu femei, escrocherie.

În ceea ce-i priveşte pe călugării din videoclip, Nopparat a spus că s-au purtat "neadecvat, (...) fără să adere la învăţămintele lui Buddha despre simplitate şi austeritate".

"Când lordul Buddha trăia, nu se întâmpla aşa ceva. Nu erau maşini, smartphone-uri sau camere, deci regulile erau mult mai simple", a mai spus Nopparat Benjawatananun. "Călugării trebuie să se menţină în pas cu noile cunoştinţe, cu evenimentele şi tehnologia actuale, nu au voie să achiziţioneze astfel de produse."

Potrivit acestuia, o modalitate de a preveni devierea comportamentală a călugărilor este ca discipolii să nu îi "strice" cu obiecte valoroase şi cu vicii. "În multe cazuri, discipolii au fost cei care le-au dat călugărilor obiecte de lux. Unii le-au cumpărat maşini sport. Acest lucru nu e în niciun caz o necesitate."

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici