Calvarul sezonierilor români de la o fermă de sparanghel din Austria a luat sfârşit. Spaţiile de cazare, închise în urma controalelor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că, în urma demersurilor făcute, autorităţile austriece din landul în care funcţionează ferma de sparanghel, unde românii au reclamat condiţiile, au decis închiderea spaţiilor de cazare, pentru neîndeplinirea condiţiilor de igienă.

1852 afișări
Imaginea articolului Calvarul sezonierilor români de la o fermă de sparanghel din Austria a luat sfârşit. Spaţiile de cazare, închise în urma controalelor

Sursa FOTO: Hepta

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma evaluărilor efectuate de către autorităţile austriece la ferma Spargel Sulzmann – Marchfeldspargel und erntefrische Erdbeeren, ca urmare a sesizărilor transmise de către Ambasada României la Viena, prin intermediul consulului şi ataşatului pe probleme de muncă din cadrul misiunii diplomatice, Camera de Muncă a landului Austria Inferioară a dispus închiderea spaţiilor de cazare de la ferma de sparanghel, pe fondul neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare”, se arată într-un comunicat al MAE.

CITEŞTE AICI: Sclavi în Austria. Ambasada de la Viena s-a autosesizat în cazul mai multor sezonieri români / MAE face verificări

În urmă cu o săptămână, MAE a anunţat că Ambasada României la Viena s-a autosesizat şi a făcut demersuri pe lângă autorităţile locale în cazul românilor care muncesc în Austria şi care au reclamat condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajatori a clauzelor contractuale.

MAE recomandă cetăţenilor români care se confruntă cu situaţii în care le sunt încălcate drepturile să sesizeze, în timp util, atât misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat, cât şi autorităţile competente din statul de reşedinţă pentru luarea măsurilor care se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici