Camera Comunelor a respins din nou propunerea de convocare a alegerilor anticipate în Marea Britanie / Parlamentul a fost prorogat până pe 14 octombrie

Parlamentarii britanci au respins din nou propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord, ca urmare Parlamentul de la Londra a fost prorogat până pe 14 octombrie, relatează site-ul postului CNN

4746 afișări
Imaginea articolului Camera Comunelor a respins din nou propunerea de convocare a alegerilor anticipate în Marea Britanie / Parlamentul a fost prorogat până pe 14 octombrie

Camera Comunelor a respins propunerea de convocare a alegerilor anticipate în Marea Britanie

Propunerea premierului britanic nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece.

În favoarea propunerii au votat 293 de membri ai Camerei Comunelor, iar 46 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abţinut, informează cotidianul The Guardian.

"Din nou, opoziţia consideră că a făcut alegerea potrivită", a declarat Boris Johnson.

"Vor să amâne Brexitul din nou...nu doar că au refuzat să aleagă calea potrivită, ci au refuzat de două ori dreptul oamenilor de a avea un cuvânt în alegeri", a adăugat acesta.

"Acum Camera Comunelor va fi suspendată până la mijlocul lunii octombrie. Indiferent de câte modalităţi va inveta acest Parlament pentru a mă opri, voi încerca să obţin un acord care să fie în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit-ul", a mai declarat premierul britanic.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici