Camera Comunelor din Parlamentul de la Londra a aprobat proiectul de lege privind Brexit

Membrii Camerei Comunelor au aprobat proiectul de lege privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu 324 de voturi pentru şi 295 împotrivă, informează site-ul postului Sky News.

904 afișări
Imaginea articolului Camera Comunelor din Parlamentul de la Londra a aprobat proiectul de lege privind Brexit

Camera Comunelor din Parlamentul de la Londra a aprobat proiectul de lege privind Brexit

Proiectul de lege urmează să fie discutat în Camera Lorzilor, unde parlamentarii ar putea să adauge amendamente, astfel că proiectul se va întoarce din nou în Camera Comunelor pentru adoptare.

Proiectul adoptat abrogă legea din 1972 privind aderarea Regatului Unit la UE, suprimând astfel aplicarea legislaţiei europene în Marea Britanie după Brexit.

"Suntem mulţumiţi că proiectul de lege a trecut cu succes această etapă a procesului prin Parlament", a declarat David Davis, ministrul pentru Brexit, după votul din Camera Comunelor.

"Este un articol de legislaţie critic care urmăreşte să maximizeze certitudinea persoanelor şi a afacerilor după ieşirea noastră", a completat ministrul.

Votul a avut loc la cea de-a treia citire a proiectului legislativ, după două ore în care parlamentarii au propus mai multe amendamente, ce au fost însă respinse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici