Camera Comunelor modifică procedura BREXIT, ceea ce constituie o lovitură pentru Theresa May / Eforturile de ajungere la un acord între Londra şi Bruxelles, în PERICOL / Reacţia Guvernului britanic

Camera Comunelor a adoptat, miercuri seară, un amendament referitor la procedura de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în contextul în care mai mulţi deputaţi conservatori au votat împotriva Guvernului Theresa May.

2910 afișări
Imaginea articolului Camera Comunelor modifică procedura BREXIT, ceea ce constituie o lovitură pentru Theresa May / Eforturile de ajungere la un acord între Londra şi Bruxelles, în PERICOL / Reacţia Guvernului britanic

Camera Comunelor modifică procedura Brexit, ceea ce constituie o lovitură pentru Theresa May

Camera Comunelor a aprobat cu 309 voturi pentru şi 305 împotrivă un amendament prin care stabileşte că Parlamentul trebuie să adopte propriul proiect al acordului final prin care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană (Brexit).

Decizia a fost posibilă în contextul în care unii deputaţi ai Partidului Conservator au votat împotriva propriului Guvern.

Premierul Theresa May a obţinut progrese suficiente în negocierile pe tema Brexit, iar liderii europeni ar urma să aprobe joi ori vineri trecerea discuţiilor la viitoarele relaţii bilaterale.

Decizia Camerei Comunelor este prima înfrângere pe plan intern pentru Guvernul Theresa May în procedura privind scoaterea Marii Britanii din UE şi riscă să afecteze eforturile de ajungere la un acord între Londra şi Bruxelles.

Practic, prin acest vot, Camera Comunelor are acum garanţia că orice acord privind termenii ieşirii din UE obţinut de Guvernul Theresa May va trebui aprobat de Parlament înainte de a intra în vigoare.

"În seara aceasta, Parlamentul a preluat controlul asupra procesului de retragere din Uniunea Europeană", a transmis după vot deputatul conservator Nicky Morgan, unul dintre cei care au facilitat această decizie.

Guvernul Theresa May exprimă dezamăgire privind votul parlamentar pe tema procedurii Brexit

Guvernul Theresa May a exprimat dezamăgire în legătură cu votul Camerei Comunelor privind procedura de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează postul Sky News.

"Suntem dezamăgiţi că Parlamentul a adoptat acest amendament în pofida asigurărilor puternice pe care noi le ceruserăm. Reiterăm cât se poate de clar posibil că acordul pe tema ieşirii din UE şi prerogativele pe care le conferă sunt esenţiale", a comunicat Guvernul Marii Britanii.

"Acest amendament nu ne împiedică să pregătim propriul document de statut pentru ziua ieşirii din UE. Va trebui să stabilim dacă sunt necesare modificări ale procedurii pentru a-şi îndeplini scopul vital", subliniază Cabinetul Theresa May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici