Camera Lorzilor cere rămânerea Marii Britanii, post-Brexit, în uniunea vamală comunitară

Camera Lorzilor a cerut, miercuri seară, Guvernului de la Londra să identifice modalităţi pentru rămânerea Marii Britanii în uniunea vamală comunitară după ieşirea din Uniunea Europeană, decizia simbolică fiind o înfrângere pentru Cabinetul Theresa May.

1513 afișări
Imaginea articolului Camera Lorzilor cere rămânerea Marii Britanii, post-Brexit, în uniunea vamală comunitară

Camera Lorzilor cere rămânerea Marii Britanii, post-Brexit, în uniunea vamală comunitară

Camera Lorzilor, Camera superioară a Parlamentului britanic, a analizat miercuri după-amiază Planul elaborat de Guvernul Theresa May privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Lorzii au respins cu 348 de voturi faţă de 225 propunerea de ieşirea din uniunea vamală comunitară, cerând Guvernului să examineze modalităţi de menţinere a apartenenţei la acest sistem după Brexit.

Proiectul de lege va fi retrimis Camerei Comunelor, care are rol decizional în acest domeniu, informează publicaţiile Evening Standard şi The Independent.

Guvernul Theresa May susţine că proiectul va fi aprobat de Camera Comunelor în forma iniţială, dar decizia simbolică a Camerei Lorzilor reprezintă o înfrângere pentru Cabinetul conservator de la Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici