Camera Lorzilor şi Camera Comunelor au aprobat o moţiune prin care obligă Guvernul May să consulte Parlamentul în privinţa amânării Brexit

Camera Lorzilor şi Camera Comunelor au aprobat luni seară o moţiune prin care obligă Guvernul Theresa May să consulte Parlamentul de la Londra în ceea ce priveşte amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, şi să prevină producerea unui Brexit fără niciun acord, informează cotidianul The Financial Times.

796 afișări
Imaginea articolului Camera Lorzilor şi Camera Comunelor au aprobat o moţiune prin care obligă Guvernul May să consulte Parlamentul în privinţa amânării Brexit

Camera Lorzilor aprobă o moţiune ce o obligă pe May să consulte Parlamentul în cazul amânării Brexit

Vineri, o primă formă a moţiunii a fost aprobată la limită de Camera Comunelor, iar membrii Camerei Lorzilor au amendat proiectul cu scopul de a reduce posibilitatea producerii "accidentale a unui Brexit fără acord".

Camera Comunelor a aprobat cu 390 de voturi pentru şi 81 împotriva varianta finală a moţiunii, proiectul de lege fiind promulgat la scurt timp după aprobare.

Guvernul şi parlamentarii eurosecptici s-au opus moţiunii propuse de o membră a Partidului Laburist, susţinând că o astfel de lege ar limita prerogativele Executivului în privinţa negocierilor internaţionale.

Martin Callanan, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat că membrii Camerei Lorzilor au respectat voinţa Camerei Comunelor, care a aprobat anterior moţiunea.

Parlamentul britanic va dezbate marţi chestiunea duratei amânării Brexit. Premierul Theresa May a anunţat că intenţionează să solicite o amânare până pe data de 30 iunie, însă presa britanică relatează că parlamentarii ar putea modifica durata amânării. 

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici