Camera Reprezentanţilor va vota pentru restricţionarea acţiunilor lui Donald Trump împotriva Iranului

Camera Reprezentanţilor va vota joi o moţiune care să limiteze capacitatea preşedintelui Donald Trump de a întreprinde acţiuni militare împotriva Iranului, întrucât s-au intensificat criticile democraţilor după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, potrivit Associated Press.

1313 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor va vota pentru restricţionarea acţiunilor lui Donald Trump împotriva Iranului

Sursa FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Camerei, Nancy Pelosi, a anunţat moţiunea într-o declaraţie în care a transmis că atacul cu drone de săptămâna trecută în care generalul Qassem Soleimani a fost omorât, denumind acţiunea „provocatoare şi disproporţionată”.

„Membrii Congresului au îngrijorări serioase şi urgente cu privire la decizia Administraţiei de a se angaja în ostilităţi împotriva Iranului şi a lipsei sale de strategie”, a spus Pelosi în declaraţia sa.

„Congresul recomandă preşedintelui să înceteze utilizarea Forţelor Armate ale Statelor Unite pentru a se angaja în ostilităţi cu Iranul sau cu orice parte a guvernului sau a armatei sale”, cu excepţia cazului în care Congresul declară război pentru ţara respectivă sau nu adoptă o legislaţie care autorizează utilizarea forţei pentru a preveni un atac împotriva SUA şi a forţelor sale, se arată în rezoluţia de cinci pagini.

Votul a fost programat la scurt timp după o informare a oficialilor administraţiei privind acţiunea militară din Iran, pe care mulţi democraţi i-au criticat că nu au o justificare specifică pentru uciderea generalului Suleimani.

Iranul a ripostat miercuri dimineaţă lansând rachete asupra a două baze militare din Irak, care adăpostesc trupele americane. Nu au fost raportate victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici