Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală a depus plângere în Franţa pentru incitarea unui martor la sperjur

Nafissatou Diallo, femeia care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală la New York, a depus plângere în Franţa pentru tentativă de incitare la sperjur împotriva unui adjunct al primarului din Sercelles, comună situată în apropiere de Paris, unde DSK a fost primar.

814 afișări
Imaginea articolului Camerista care îl acuză pe  Strauss-Kahn de agresiune sexuală a depus plângere în Franţa pentru incitarea unui martor la sperjur

Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală va depune plângere în Franţa pentru incitarea unui martor la sperjur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plângerea îl vizează pe un adjunct, al cărui nume nu a fost precizat, şi a fost depusă marţi dimineaţă la tribunalul Pontoise (în apropiere de Paris), a precizat avocatul Thibault de Montbrial, intermediar în Franţa al cabinetului Thomson, care o apără pe Diallo la New York.

Apărarea lui Diallo îl acuză pe acest adjunct al primarului François Pupponi, un apropiat al lui DSK, că a exercitat presiuni asupra unei femei care afirmă că a avut o legătură cu fostul director al FMI, pentru a o convinge să nu depună mărturie.

În iulie, Kenneth Thompson, avocatul lui Diallo la New York a avut "o întrevedere cu potenţialii martori ai cazului DSK", în special cu o femeie originară din Sarcelles" prezentă în Statele Unite, a declarat Montbrial.

"Ea a precizat că va merge în sensul şi interesul lui Diallo şi al Parchetului", a adăugat el, precizând că Thomson "a oferit numele acestui martor procurorului" din New York, Cyrus Vance, pentru a fi audiat.

Dar la începutul lui august, "unul dintre adjuncţii primarului din Sarcelles, precizând că a fost «trimis de şefii săi», a întrebat-o în mod presant pe una dintre rudele acestei femei "cât ar costa ca aceasta să tacă", a explicat avocatul francez.

Potrivit lui Montbrial, această "tentativă de incitare la sperjur a martorului", vizează blocarea a două proceduri, una penală şi alta civilă, aflate în desfăşurare la New York.

La sfârşitul lui iulie, o femeie care susţine că a avut o relaţie cu Dominique Strauss-Kahn, el însuşi fost primar în Sarcelles, a declarat pentru un cotidian francez că l-a contactat pe Kenneth Thompson.

Instalată în Statele Unite dar refugiată în Elveţia pentru a scăpa de presiunea mediatică, ea a precizat că "avocatul ei din Los Angeles a fost contactat prin biroul procurorului Vance din New York".

Într-un interviu acordat unui cotidian elveţian, ea avertizase anterior că mărturia sa "va servi fără îndoială mai degrabă apărării decât acuzării".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici