Cameron: Gruparea teroristă Stat Islamic pregăteşte atentate împotriva Marii Britanii

Premierul David Cameron avertizează că militanţi ai grupului Stat Islamic din Siria şi Irak pregătesc atacuri împotriva cetăţenilor britanici, semnalând că organizaţia radicală reprezintă o ameninţare serioasă la adresa ţărilor din vestul Europei, anunţă site-ul agenţiei Reuters.

561 afișări
Imaginea articolului Cameron: Gruparea teroristă Stat Islamic pregăteşte atentate împotriva Marii Britanii

Cameron: Gruparea teroristă Stat Islamic pregăteşte atentate împotriva Marii Britanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

David Cameron a adus în discuţie atacurile organizaţiei Stat Islamic, după ce, vineri, în Tunisia, un bărbat înarmat, membru al grupării teroriste, a ucis 30 de turişti britanici. Atacul de săptămâna trecută este considerat de politicienii britanici cel mai dur la adresa naţiunii după explozia de la metrou din Londra, în 2005.

Grupul Stat Islamic "reprezintă o ameninţare reală la adresa cetăţenilor, pentru că acolo are loc pervertirea unei religii măreţe, în locul căreia a luat naştere acest cult periculos al morţii care atrage în mrejele ei prea multe minţi tinere", a declarat Cameron la postul de radio BBC.

"Există oameni în Irak şi în Siria care pun la cale atacuri îngrozitoare în Marea Britanie şi în oricare alte ţări. Atât timp cât organizaţia Stat Islamic există în cele două ţări, suntem cu toţii în pericol", a mai precizat Cameron.

În acest moment, starea de alertă din Anglia este "severă". Gradul de alertă indică o "mare posibilitate" de producere a unui viitor asalt. Reprezentanţi ai poliţiei spun că au declanşat una dintre cele mai ample operaţiuni de combatere a terorismului din ultimul deceniu, ca urmare a masacrului din Tunisia.

Cameron a atras atenţia asupra faptului că doreşte întărirea măsurilor de securitate împotriva extremiştilor musulmani din Anglia.

"Trebuie să fim intoleranţi faţă de intoleranţă, să respingem viziunile oricărei persoane care conduc către acte teroriste", a mai semnalat Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici