Campania electorală din România se înveninează în ultimele zile înainte de alegeri

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din România s-a înveninat cu câteva zile înaintea scrutinului, cu dezvăluiri potenţial stânjenitoare pentru favoriţi, comentează AFP.

57 afișări
Imaginea articolului Campania electorală din România se înveninează în ultimele zile înainte de alegeri

Campania electorală din România se înveninează în ultimele zile înainte de alegeri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Agenţia France Presse trece în revistă recentele dezvăluiri apărute în campania electorală din România, referindu-se la cazul Omar Hayssam, prezentat în cartea "Prădarea României", dar şi la acuzaţiile privind presupusa deturnare de fonduri electorale de către Mircea Geoană.

"Prima ţintă este preşedintele Traian Băsescu, devenit personaj principal al unei cărţi publicate în Statele Unite pe baza mărturiilor fostului procuror Ciprian Nastasiu", afirmă AFP.

"Cartea intitulată «Prădarea României» evocă rolul pe care l-ar fi jucat Traian Băsescu în eliberarea jurnaliştilor ţinuţi ostatici în Irak timp de 55 de zile în 2005, precum şi ancheta care l-a vizat pe presupusul organizator al acestei răpiri, omul de afaceri româno-sirian Omar Hayssam", adaugă France Presse.

"La rândul său, liderul social-democrat Mircea Geoană, principalul adversar al lui Traian Băsescu, este acuzat că ar fi deturnat milioane de euro din fondurile pentru campania sa electorală", notează AFP, referindu-se la înregistrarea discuţiei dintre un ziarist şi un înalt funcţionar public.

Dezvăluirile riscă să îndepărteze şi mai mult electoratul, "care va crede că toţi oamenii politici sunt la fel şi se va întreba la ce bun să-i mai voteze", afirmă analistul politic Daniel Barbu, citat de AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici