Campanie inedită: Locul de unde chinezii colectează aer curat pentru cei afectaţi de poluare - GALERIE FOTO

Imagini cu locuitori ai oraşului Zhengzhou care stau la rând pentru a putea respira aer curat de munte au făcut înconjurul lumii în această săptămână. Zhengzhou este unul dintre cele mai poluate oraşe din China, iar bătrânii şi copiii din capitala provinciei Henan nu au stat pe gânduri atunci când au avut şansa de a respira aerul adus de pe Muntele Laojun.

2334 afișări
Imaginea articolului Campanie inedită: Locul de unde chinezii colectează aer curat pentru cei afectaţi de poluare - GALERIE FOTO

Campanie inedită: Locul de unde chinezii colectează aer curat pentru cei afectaţi de poluare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oamenii au format cozi lungi pentru a putea beneficia de aerul adus în zeci de pungi şi peste 2.000 de cutii de către compania de turism Laojun Mountain Natural Reserve Development Co, care a dorit, totodată, să contribuie astfel la conştientizarea situaţiei disperate în care se află unele dintre cele mai mari oraşe din China, din cauza poluării aerului, scrie CNN.

Laojun Mountain Natural Reserve Development Co.

Citeste mai mult: adev.ro/n3g9am

 

Laojun Mountain Natural Reserve Development Co.

Citeste mai mult: adev.ro/n3g9am
aojun Mountain Natural Reserve Development Co.,

Citeste mai mult: adev.ro/n3g9am
Laojun Mountain Natural Reserve Development Co

Citeste mai mult: adev.ro/n3g9am
Laojun Mountain Natural Reserve Development Co

Citeste mai mult: adev.ro/n3g9am
Laojun Mountain Natural Reserve Development Co

Citeste mai mult: adev.ro/n3g9am

Zhengzhou este unul dintre cele mai poluate oraşe din China, Indicele Calităţii Aerului (ICA) înregistrând o valoare de 157 de puncte în această săptămână, în timp ce până şi Beijingul prezenta un ICA de 55 de puncte.

CNN a publicat ulterior imagini cu locul de unde au fost aduse pungile cu aer curat - Muntele Laojun.

Celebru în China pentru frumuseţea sa, vârful Laojun de 2.217 metri reprezintă locul în care s-a retras pentru a-şi aştepta sfârşitul întemeietorul taoismului - Laozi. Tot aici a fost construit Templul Laojun.


Citeste mai mult: adev.ro/n3g9am

"O echipă de filmare a venit pe muntele Laojun pentru a testa aerul şi a descoperit că este incredibil de bun, iar noi am avut ideea acestei acţiuni pentru a promova turismul în regiune”, a declarat Khurram Zhang, angajat al companiei.

Reprezentanţii companiei de turism au spus că vor continua campania. Ei speră că aşa îi vor convinge pe oameni să viziteze regiunea montană de unde au adus aerul. Muntele Laojun a fost declarat rezervaţie naturală în 1997 şi se află la 120 kilometri depărtare de cel mai apropiat oraş.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici