Canada cere ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie susţinute de toate ţările aliate

Stephane Dion, ministrul canadian de Externe, a declarat că statele aliate trebuie să ramână ferme în a susţine sancţiunile împotriva Rusiei, introduse ca urmare a acţiunilor ruse în Ucraina, scrie agenţia de ştiri Reuters.

2915 afișări
Imaginea articolului Canada cere ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie susţinute de toate ţările aliate

Canada cere ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie susţinute de toate ţările aliate

"Comportamentul Rusiei în Ucraina şi Siria este unul problematic, ca să nu spun mai mult. Din această cauză este important să fim foarte sinceri în relaţia noastră cu Rusia," a declarat Dion, la doar trei zile după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale, după ce în campanie, republicanul a avut cuvinte de laudă pentru Vladimir Putin.

"În ceea ce priveşte Ucriana, sancţiunile există deja şi Canada insistă ca toate ţările să fie foarte ferme în privinţa acestor sancţiuni," a adăugat oficialul de la Ottawa.

După victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale, liderii occidentali au declarat că noul preşedinte american ar trebui să nu ignore acţiunile Rusiei în Crimeea şi Siria.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Canada au sancţionat Rusia pentru anexarea regiunii Crimeea şi pentru sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici