Canada va livra militarilor ucraineni echipamente pentru perioada iernii

Canada va trimite tone de bluzoane, cizme şi mănuşi pentru a echipa pentru perioada iernii aproximativ 30.000 de militari ucraineni care luptă împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat miercuri ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson.

665 afișări
Imaginea articolului Canada va livra militarilor ucraineni echipamente pentru perioada iernii

Canada va livra militarilor ucraineni echipamente pentru perioada iernii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plus, armata canadiană va livra Ucrainei echipamente de comunicare, lunete termice şi aparate de vedere pe timp de noapte. Toate echipamentele enumerate, în valoare de 11 milioane de dolari canadieni, urmează să fie livrate joi, a spus Nicholson în cursul unei conferinţe de presă.

De asemenea, la începutul anului viitor, Canada intenţionează să aducă pe cale maritimă un spital de campanie şi echipamente de deminare, a adăugat ministrul.

În august, Ottawa a livrat deja armatei ucrainene căşti, lunete de luptă, veste antiglonţ, truse de prim ajutor, corturi şi saci de dormit.

Conflictul din estul Ucrainei, ocupat de separatiştii proruşi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi de la lansarea "operaţiunii antiteroriste" ucrainene la mijlocul lui aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici