Canada va suprima 1.100 de posturi din Ministerul Apărării

Reducerile bugetare ale Guvernului canadian vor conduce la suprimarea a 1.100 de posturi de funcţionari din Ministerul Apărării, a anunţat miercuri Noul Partid Democratic (NPD, stânga), principala formaţiune a opoziţiei de la Ottawa.

104 afișări
Imaginea articolului Canada va suprima 1.100 de posturi din Ministerul Apărării

Canada va suprima 1.100 de posturi din Ministerul Apărării (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Guvernul conservator a anunţat joi tăieri bugetare în funcţionarea mai multor ministere, în valoare totală de 5,2 miliarde de dolari în trei ani, dintre care 1,1 miliarde la Ministerul Apărării.

În total, Guvernul intenţionează să suprime 19.200 de posturi federale pe o perioadă de trei ani, respectiv 4,8 la sută din efectivul total.

Într-un comunicat, NPD afirmă că disponibilizările în cadrul Ministerului Apărării vor avea loc în "această săptămână" şi vor afecta toate regiunile ţării, chiar dacă "Quebecul va plăti cel mai mare preţ, cu 361 de suprimări de posturi, în principal la bazele militare din Valcartier şi Saint-Jean-sur-Richelieu".

Reducerile vor afecta civilii din toate domeniile, ceea ce va obliga militarii să îndeplinească sarcinile acestora din urmă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici