VIDEO Canalul Suez, deblocat. Pierderi zilnice de 15 milioane de dolari, după o săptămână de criză maritimă internaţională

  • 369 de nave au fost blocate la coadă în zona Canalului Suez.
  • Coada la care au aşteptat navele s-a întins pe 193 de kilometri.
  • Pierderile zilnice ajung la 15 milioane de dolari.
2415 afișări

Canalul Suez a fost deblocat după ce, timp de şapte zile, sute de nave au aşteptat la o coadă de zeci de kilometri pentru a traversa zona respectivă.

Cifrele sunt mari: Ever Given are 400 de metri lungime şi peste 220 de mii de tone. Iar la finalul zilei de duminică, 369 de nave aşteptau la o coadă întinsă pe 193 de kilometri, pentru a traversa canalul. Dintre acestea, 11 nave sunt din România şi transportă 130.000 de ovine.

Pentru a mişca vasul, navale care s-au ocupat de dragare au săpat la o adâncime de 18 metri şi au scos 27 de mii de metri cubi de nisip. Pierderile pentru industrie ajung până la 15 milioane de dolari pe zi, potrivit BBC. Asta pentru că 12% din comerţul global de petrol şi aproximtiv 8% din cantitatea de gaz lichefiat mondial trec zilnic prin Canalul de Suez.

După vestea că nava a fost repusă în mişcare, bursele au crescut cu până la 1 procent iar preţul petrolului a scăzut cu aproximativ un dolar pe baril.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici