VIDEO Canalul Suez ar putea fi deblocat sâmbătă. Circulaţia navelor, reluată după mai bine de 3 zile de criză în transportul maritim internaţional

  • Nava care blochează Canalul Suez ar putea să fie reflotată astăzi
  • SUA s-au oferit să ajute la relocarea navei care măsoară 400 de metri lungime
  • Aproximativ 12% din schimburile comerciale globale tranzitează Canalul Suez
2230 afișări
Comerţul dintre Europa şi Asia se va debloca în curând pe Canalul Suez. Nava care blochează ruta maritimă de 3 zile poate fi reflotată astăzi, totul datorită progreselor semnificative realizate seara trecută.
 
În acest proces, sute de nave au fost blocate în ambele sensuri ale Canalului Suez, iar unele dintre ele au fost redirecţionate pe alte rute.
 
Secretarul de presă de la Casa Albă a confirmat că Statele Unite s-au oferit să ajute la operaţiune. 
 
Nava a eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt. Aceasta are 400 de metri lungime şi cară în jur de 20.000 de containere la bord. Din cauza greutăţii pe care o susţine, infrastructura navei a suferit deteriorări semnificative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici