Cancelarul Austriei, apel către liderii europeni în timpul vizitei în Franţa: Judecaţi-ne după acţiunile şi realizările noastre

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a făcut un apel către liderii europeni să ofere o şansă coaliţiei sale de guvernare, în timpul vizitei oficiale de vineri de la Paris, relatează site-ul The Local.

2111 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei, apel către liderii europeni în timpul vizitei în Franţa: Judecaţi-ne după acţiunile şi realizările noastre

Cancelarul Austriei, apel către liderii europeni în timpul vizitei în Franţa: Judecaţi-ne după acţiunile şi realizările noastre

Întrevederea cu preşedintele francez Emmanuel Macron a reprezentat prima vizită bilaterală a lui Sebastian Kurz de la învestirea în funcţie, în luna decembrie a anului trecut.

Austria este singura ţară din Europa de Vest care are un partid de extremă dreaptă în guvern. Kurz este cel mai tânăr lider european, la doar 31 de ani.

"Vă cer să ne acordaţi o şansă şi să ne judecaţi în baza programului nostru şi a acţiunilor noastre. Şi poate că vom reuşi să vă convingem în următorii ani, cu realizările noastre", a spus Sebastian Kurz.

Cancelarul austriac a subliniat că guvernul său este "proeuropean" şi că împărtăşeşte viziunea preşedintele francez privind "numeroase aspecte", precum securitatea şi lupta împotriva terorismului şi a radicalizării.

Emmanuel Macron, care a învins-o în alegeri pe Marine Le Pen - liderul formaţiunii de extremă dreaptă Frontul Naţional -, şi-a exprimat în mod clar opoziţia faţă de naţionalişti.

"Resping extrema dreaptă peste tot ... care există doar pentru că nu am reuşit să răspundem la anxietăţile cu care se hrăneşte. Cel mai bun răspuns la valul naţionalist care afectează continentul este protejarea Europei", a spus Macron.

Preşedintele francez a exclus stigmatizarea lui Sebastian Kurz în baza legăturii sale cu extrema dreaptă, care a preluat Ministerul de Interne, Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe.

"Un lider european nu ar trebui să comenteze rezultatele alegerilor din statele vecine", a mai spus Macron.

În luna decembrie, cancelarul Austriei a călătorit la Bruxelles pentru a discuta despre cooptarea la putere a Partidului Libertăţii (FPO), formaţiune de extremă-dreaptă fondată după cel de-Al Doilea Război Mondial de către foşti membri ai Partidului Nazist. Uniunea Europeană şi-a manifestat îngrijorarea în această privinţă, iar proteste de amploare au avut loc la Viena.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici