Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă anchetă anticorupţie

  • Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă anchetă anticorupţie, fiind suspectat de abuz de încredere şi mită
  • Sebastian Kurz: "Eu sunt convins că aceste acuzaţii se vor dovedi curând ca fiind false"
898 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă anchetă anticorupţie

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă anchetă anticorupţie

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă investigaţie anticorupţie, au confirmat miercuri seară procurorii austrieci, în timp ce şeful Guvernului de la Viena a respins acuzaţiile, catalogându-le drept "false".

Parchetul austriac pentru combaterea infracţionalităţii economice şi corupţiei (WKStA) a anunţat că Sebastian Kurz, cancelar şi lider al Partidului Popular Austriac (ÖVP), este investigat pentru abuz de încredere şi mită, conform site-ului T-online.de.

Sebastian Kurz a respins imediat acuzaţiile. "Eu sunt convins că aceste acuzaţii se vor dovedi curând ca fiind false", a afirmat cancelarul Austriei.

Partidele de opoziţie din Austria au cerut convocarea urgentă a unei sesiuni speciale a Parlamentului, pentru investigarea acuzaţiilor la adresa cancelarului. "Sunt acuzaţii grave", a declarat Pamela Rendi-Wagner, liderul Partidului Social-Democrat (SPÖ).

Aceasta este a doua investigaţie care îl vizează pe Sebastian Kurz. În luna mai, Parchetul pentru combaterea infracţionalităţii economice şi corupţiei (WKStA) a anunţat că Sebastian Kurz este suspectat că a depus mărturie falsă la audierile de către o comisie specială în legătură cu numirea lui Thomas Schmid în Consiliul de administraţie al companiei de stat Österreichische Beteiligungs AG (ÖBAG).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici