Cancelarul Austriei susţine că agenţia UE pentru supravegherea frontierelor ar trebui să acţioneze în Africa

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, susţine că Frontex, agenţia UE pentru supravegherea frontierelor, ar trebui să acţioneze în nordul Africii pentru a preveni traversarea Mării Mediterane de către imigranţi, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

481 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei susţine că agenţia UE pentru supravegherea frontierelor ar trebui să acţioneze în Africa

Cancelarul Austriei susţine că agenţia UE pentru supravegherea frontierelor ar trebui să acţioneze în Africa

Şeful Guvernului de la Viena a declarat pentru cotidianul Welt am Sonntag că agenţia Frontex ar trebui să poată "acţiona în ţări terţe, cu permisiunea guvernelor acestora, pentru a opri modelul de afaceri murdar al traficanţilor de persoane şi pentru a preveni plecarea ambarcaţiunilor traficanţilor pe ruta periculoasă de traversare a Mediteranei".

Kurz a devenit cancelar al Austriei în luna decembrie şi conduce o coaliţie guvernamentală din care face parte şi formaţiunea de extremă-dreapta antiimigraţie Partidul Libertăţii (FPÖ).

Anual, zeci de mii de persoane, originare din ţări sărace din Africa, încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, de cele mai multe ori în ambarcaţiuni şubrede, astfel că mii de imigranţi îşi pierd vieţile în cursul călătoriei pe mare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici