Cancelarul german Angela Merkel cere încheierea unor acorduri între UE şi statele nord-africane pentru limitarea imigraţiei

Cancelarul german Angela Merkel s-a exprimat în favoarea încheierii unor acorduri între UE şi statele din nordul Africii, cu scopul limitării imigraţiei în Europa, după modelul controversatului acord cu Turcia, relatează postul France24 pe pagina electronică.

852 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german Angela Merkel cere încheierea unor acorduri între UE şi statele nord-africane pentru limitarea imigraţiei

Cancelarul german Angela Merkel cere încheierea unor acorduri între UE şi statele nord-africane pentru limitarea imigraţiei

Potrivit acordului între Uniunea Europeană şi Turcia, Ankara şi-a dat aprobarea pentru primirea înapoi a imigranţilor sirieni care au ajuns ilegal până Grecia în schimbul trimiterii unor refugiaţi în Europa, aceştia urmând să fie redistribuiţi în statele membre.

Mai mult, UE a fost de acord să ofere un ajutor financiar consistent Ankarei, liberalizarea regimului vizelor pentru cetăţeni turci şi accelerarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Blocul comunitar.

"Trebuie să ajungem la acorduri similare şi cu alte state, cum ar fi cele din nordul Africii, pentru a putea avea un control mai bun asupra rutei mediteraneene a refugiaţilor," a declarat Merkel pentru cotidianul local Neue Passauer Zeitung.

"Astfel de acorduri sunt şi în interesul refugiaţilor," a mai afirmat cancelarul german, indicând spre riscurile imense la care se supun imigranţi care încearcă să traverseze marea în ambarcaţiuni improvizate.

"Este mai sigur pentru ei şi există motive întemeiate pentru rămânerea lor în Turcia, unde barierele culturale şi lingvistice sunt mai mici, şi sunt în apropiere de ţara natală," a mai precizat Merkel.

Există însă temeri că acordul UE-Turcia ar putea să eşueze, în contextul tensiunilor tot mai accentuate între cele două părţi. Uniunea Europeană a criticat dur măsurile luate de Turcia în urma loviturii de stat eşuate din iulie, lucru care a provocat reacţii furioase la Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici