Cancelarul german Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că deschiderea, nu populismul, polarizaţia sau izolarea, este răspunsul în faţa provocărilor globalizării şi digitalizării lumii, informează Reuters.

930 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

”Cred că la un sfert de secol după unificarea Germaniei, după finalul Războiului Rece, o nouă eră istorică va putea poate fi înlocuită cu o alta”, a afirmat Merkel în cadrul unui discurs ţinut în faţa liderilor bisericii în oraşul Wuerzburg.

Deşi unii visează la ”reîntoarcerea către o lume mai mică”, a adăugat aceasta, răspunsul corect nu este izolarea, ci deschiderea.

Merkel nu a menţionat numele preşedintelui Donald Trump, dar declaraţiile sale contrastează promisiunile acestuia de a ”pune America pe primul loc”, de a pune capăt unor acorduri comerciale multilaterale, de a pune limite imigrării ilegale şi de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

”Nu vom ajunge niciunde încercând să rezolvăm probleme folosind polarizaţia şi populismul. Trebuie să demonstrăm că ne asumăm obligaţiile principiilor de bază ale naţiunii noastre”, a mai spus cancelarul german.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat anterior disponibilitatea de a coopera cu Administraţia Donald Trump, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a denunţat accentele "naţionaliste" ale noului lider american, avertizând că UE nu va fi obedientă, nu se teme şi ar putea îmbunătăţi relaţiile cu China şi Asia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici