Cancelarul german Angela Merkel se declară mâhnită de înfrângerea lui Matteo Renzi în referendumul din Italia

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat mâhnită de faptul că rezultatul referendumului din Italia, privind reforma constituţională, nu a fost acela dorit de premierul Matteo Renzi, adăugând că este însă vorba de o chestiune de politică internă ce trebuie respectată, notează Reuters.

1078 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german Angela Merkel se declară mâhnită de înfrângerea lui Matteo Renzi în referendumul din Italia

Merkel se declară mâhnită de înfrângerea lui Renzi în referendumul din Italia

"Sunt mâhnită că referendumul din Italia nu a decurs aşa cum îşi dorea prim-ministrul, deoarece am sprijinit mereu reformele sale, însă, desigur, este vorba de o decizie internă italiană pe care trebuie să o respectăm", a declarat Merkel, aflată la Essen unde participă la un congres al Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, a declarat că Merkel a luat notă cu regret de demisia premierului italian în urma referendumului, adăugând că cei doi lideri europeni aveau relaţie bună, bazată pe încredere profundă.

Seibert a mai precizat că Berlinul va coopera îndeaproape cu următorul Guvern de la Roma, indiferent de compoziţia sa.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să facă o paralelă între rezultatul referendumului din Italia şi votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE sau alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, s-a declarat dezamăgit de rezultatul din Italia.

"Aceasta este o criză guvernamentală, nu o criză statală. Nu este sfârşitul lumii occidentale, însă nu este o contribuţie pozitivă în mijlocul situaţiei de criză din Europa", a completat Steinmeier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici